MENIU

Theodor Paleologu a fost respins de comisii

Foto: NewsIn

Ministrul desemnat al Culturii, Theodor Paleologu, a primit aviz negativ din partea comisiilor reunite cu 20 de voturi pentru şi 23 împotrivă.

Ministrul desemnat al Culturii, Theodor Paleologu, a subliniat în cadrul audierilor din faţa comisiilor reunite, importanţa consensului şi a continuităţii mandatului său ministerial, trecând în revistă proiectele pe care le-a derulat până în prezent, toate "departe de scena politică".

Paleologu a subliniat că, deşi fondurile pe care instituţia pe care o conduce sunt reduse, el a lucrat la o serie de proiecte, cum ar fi reabilitarea patrimoniului naţional, pentru care a apelat la programele de investiţii ale Băncii Mondiale, organizarea a numeroase festivaluri culturale şi facilitarea accesului tinerilor la cultură, prin programe cum ar fi modernizarea bibliotecilor sau Euro 26.
"Am reuşit prin programele Băncii Mondiale să reabilitez sala Studio a Teatrului Maghiar din Cluj şi mai sunt în derulare mai multe alte proiecte cum ar fi renovarea Palatului Culturii din Iaşi, a Bibliotecii Naţionale, a Palatului Regal, a Muzeului Colecţiilor. În ceea ce priveşte organizarea de festivaluri, echipa ministerului şi partenerii noştri au data dovadă de multă imaginaţie în ceea ce priveşte atragerea de fonduri. Pentru protejarea patrimoniului am apelat la mobilizarea de voluntari, iar în ceea ce priveşte accesul tinerilor la cultură am organizat parteneriate cu asociaţii de tineret, cum ar fi Euro 26, prin care să oferim discount-uri în instituţiile care aparţin de minister" a declarat Paleologu.

De asemenea, Paleologu a subliniat că una din priorităţile sale a fost şi este menţinerea culturii departe de scena politică.