MENIU

Tentativă de jaf armat la o bancă din Braşov

Foto: gardianul.ro
Liviu Naghi, IPJ Braşov: Un bărbat a pătruns în bancă şi a ameninţat o angajată cu pistolul cu bile

Un bărbat înarmat a încercat să jefuiască o sucursală BRD din cartierul braşovean Astra. Acesta a tras cu un pistol cu bile după ce a ameninţat-o pe casieră. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Bărbatul a fugit imediat, fără să mai ia vreun ban. În prezent, poliţiştii încearcă să-l identifice pe agresor după imaginile înregistrate de camerele de supraveghere.

"În jurul orei 12:00, un bărbat, neidentificat încă, a pătruns în bancă, a ameninţat o angajată cu pistolul cu bile, a tras un foc, dar, din fericire, nu a fost nimeni rănit. Persoana respectivă nu a furat nimic", a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Braşov, comisar-şef Liviu Naghi.

Din primele informaţii se pare că paznicul unităţii bancare a încercat să riposteze cu spray-ul paralizant din dotare, lucru care l-a speriat pe agresor. O angajată a suferit un atac de panică şi a fost chemată o ambulanţă.

Martorii spun că au văzut ieşind, pe uşa din spate, un bărbat cu o cagulă pe cap, descriindu-l ca pe un tip atletic de 1,75-1,80 m înălţime şi peste 80 de kilograme. Poliţiştii încearcă să-l identifice pe atacator după înregistrările camerelor de supraveghere, care au surprins toată scena.

"Tipul era îmbrăcat cu pantaloni negri, cu o bluză de trening cu gluga trasă pe faţă şi avea ochelari de soare pe ochi. Fugea, avea pistolul în mână şi era urmărit de agentul de pază al băncii care, de la vreo 6 metri distanţă, a încercat să dea cu spray paralizant după el. Din câte l-am văzut, bărbatul are circa 1,75-1,80 înălţime şi, probabil, peste 80 de kilograme", a declarat Claudiu Pop, care a adăugat că, bărbatul dădea senzaţia că locurile îi sunt familiare şi că este aproape sigur că l-ar recunoaşte dacă l-ar mai vedea odată.

În operaţiunea de căutare a autorului tentativei de jaf sunt implicaţi 150 de poliţişti din Braşov.

Băncile, bancomatele şi casele de schimb valutar sunt din ce în ce mai vânate de hoţi. Un bancomat a fost spart în localitatea Bolintin Vale, din judeţul Giurgiu

Pe 29 ianuarie 2009, la Braşov doi oameni au fost ucişi, iar un al treilea a fost rănit grav într-un atac armat. Jaful s-a produs în timp ce doi angajaţi ai casei de schimb tocmai urcau în maşină pentru a duce la bancă încasările din ziua respectivă. Asupra lor au fost trase focuri de armă, iar agresorul a împuşcat mortal şi un trecător care a încercat să sară în apărarea angajaţilor casei de schimb.

Dacă aveţi imagini de la tentativa de jaf armat de la Braşov, le puteţi trimite pe adresa martorocular@realitatea.net.

Mai multe articole despre:
bancă Braşov jaf armat news alert