MENIU

Tenisul în doliu, după moartea francezului Mathieu Montcourt

Foto: www.sport24.com

Lumea tenisului a fost zguduită de o veste foarte tristă. Jucătorul francez Mathieu Montcourt a decedat, marţi, din cauze care nu au fost încă stabilite. Potrivit presei franceze, se pare că fostul sportiv a suferit o embolie pulmonară, însă motivele care au dus la moartea sa vor fi stabilite cu exactitate în urma autopsiei.

Numărul 119 în clasamentul ATP, Moncourt avea 24 de ani şi era considerat o mare speranţă a tenisului francez, el aflându-se în plină ascensiune. "Mathieu era o tânără speranţă şi urca în clasamente. Muncea mult, era serios şi sănătos", a spus directorul tehnic al Federaţiei Franceze de Tenis, Patrice Dominguez.

Decesul tânărului tenisman francez i-a îndurerat şi pe adversarii săi. Rafael Nadal, s-a declarat şocat la aflarea veştii şi a transmis condoleanţe familiei prin intermediul site-ului său personal, la fel ca francezul Sebastien Grosjean.

Cea mai bună clasare a lui Montcourt în ierarhia mondială a fost locul 104, atins luna trecută, după ce a ajuns până în turul doi la Roland Garros.
Mai multe articole despre:
Tenis doliu decedat embolie pulmonară