MENIU

Tenis - Serena Williams a câştigat turneul de la Wimbledon

Foto: sportsillustrated.cnn.com

Americanca Serena Williams s-a impus, sâmbătă, în faţa surorii sale Venus Williams, scor 7-6, 6-2, în finala turneului de Mare şlem de la Wimbledon, informează site-ul oficial al competiţiei.

Venus a început meciul cu un serviciu ezitant, dar a câştigat primul game la 30. Serena a egalat cu un serviciu eficient şi puternic. Cele două au mers cap la cap, iar Serena Williams a câştigat primul set cu 3 minibreak-uri. În setul 2, Serena Williams a continuat cu acelaşi serviciu puternic şi de la 2-2 a reuşit să se desprindă. La 2-5, Venus a salvat trei mingi de meci ale Serenei, dar până la urmă aceasta din urmă s-a impus cu 6-2.

Serena Williams are 27 de ani şi până acum a cucerit 20 de titluri de Grand Slam: zece la simplu, opt la dublu feminin şi două la dublu mixt. Pe iarba de la Wimbledon s-a mai impus în 2002 şi în 2003.

Cele două tenismene vor disputa şi finala de dublu a turneului londonez. Aceasta a fost cea de-a patra finală dintre Venus şi Serena, după cele din 2002, 2003 şi 2008. În primele două s-a impus Serena, pentru ca în 2008 Venus să îşi aconteze cel de-al cincilea titlu din carieră la Grand Slam-ul londonez.