MENIU

Tenis: Rafael Nadal nu va participa la Wimbledon

Foto: www.rolandgarros.com

Liderul clasamentului ATP, Rafael Nadal, a anunţat, vineri, că nu va participa la ediţia din acest an a turneului Wimbledon, din cauza problemelor de la genunchi, care l-au împiedicat să mai participe la competiţii după eliminarea de la Roland Garros.

"Din păcate, în acest an nu voi putea să joc la Wimbledon. Este una dintre cele mai grele decizii pe care a trebuit să le iau în cariera mea
, dar am nevoie de timp să mă refac", a spus Nadal, în cadrul unei conferinţe de presă.

Rafael Nadal are probleme cu genunchiul drept de mai mult timp, iar la Mastersul de la Miami i-a aparut un edem şi la cel stâng. După eliminarea din optimile turneului Roland Garros, unde deţinea ultimele 4 titluri, Nadal nu a mai participat la nicio competiţiei, declarând forfait pentru Queen's Club, competiţie pe care o câştigase în premieră anul trecut. Spaniolul a disputat două meciuri demonstrative, cu Lleyton Hewitt şi Stanislas Wawrinka, pentru a-şi da seama dacă este apt pentru participarea la cel de-al treilea turneu de Grand Slam al anului, dar le-a pierdut pe amândouă şi a decis, cu trei zile înainte de startul întrecerii engleze, să declare forfait.

În 2008, Rafael Nadal a câştigat în premieră Wimbledon-ul, după ce l-a învins pe Roger Federer în finală, întrerupând astfel seria de cinci victorii consecutive ale elveţianului. Finala din 2008 a durat 4 ore şi 49 de minute.

Turneul Wimbledon va avea loc în perioada 22 iunie-5 iulie.
Mai multe articole despre:
Rafael Nadal Wimbledon