MENIU

Tenis: Hănescu, locul 39 ATP, Sorana Cârstea, locul 42 WTA

Foto: NewsIn

Tenismenul român Victor Hănescu ocupă locul 39 în clasamentul ATP, cu o poziţie mai jos faţă de săptămâna trecută, în timp ce lider continuă să fie ibericul Rafael Nadal, informează site-ul oficial al forului internaţional. În clasamentul feminin, Sorana Cârstea ocupă locul 42 în clasamentul WTA, cu o poziţie mai jos faţă de ierarhia precedentă.

Următorul român din clasamentul ATP este Victor Crivoi, care a avansat un loc, până pe 114, în timp ce Adrian Cruciat a coborât 10 poziţii, până pe 194.

Situaţia primelor 3 locuri din clasament a rămas aceeaşi, ele fiind ocupate de Rafael Nadal (Spania), Roger Federer (Elveţia) şi Novak Djokovic (Serbia).

Juan Martin del Potro a urcat două locuri, până pe poziţia a 5-a, în timp ce căderea cea mai mare din primele 10 locuri a fost cea a lui Nikolay Davydenko, care a ajuns pe poziţia a 9-a.

La feminin, tenismena română Sorana Cârstea ocupă locul 42 în clasamentul WTA, cu o poziţie mai jos faţă de ierarhia precedentă, în timp ce lider continuă să fie Serena Williams (Statele Unite).

Următoarea româncă în acest clasament este Monica Niculescu, ea ocupând locul 54, după o coborâre de două locuri. Edina Gallovits a coborât cinci locuri, până pe 73.

În vârful clasamentului, primele două locuri sunt ocupate de Serena Williams (SUA) şi Dinara Safina (Rusia), în timp ce pe locul 3 a urcat Elena Dementieva (Rusia), care a făcut schimb de poziţii cu Jelena Jankovic (Serbia).

Cea mai semnificativă urcare în primele 10 locuri a fost cea A sportivei din Belarus, Victoria Azarenka, care a urcat două locuri, până pe poziţia a 8-a.
Mai multe articole despre:
Tenis clasament WTA ATP Victor Hănescu Sorana Cârstea