MENIU

Telespectatorii irakieni pot urmări postul \"Saddam\"

execuţie Saddam Hussein

Defunctul dictator irakian apare pe un misterios post care se captează pe satelit şi care a început să emită în ziua aniversării execuţiei lui Saddam Hussein, conform calendarului islamic, scrie AP.

Nimeni nu pare să ştie cine finanţează postul \"Saddam\", deşi guvernul irakian bănuieşte că ar fi vorba membri ai fostului partid dirijat de dictator. Associated Press l-a descoperit în Siria, la Damasc, pe cel care spune că este preşedintele postului, Mohammed Jarboua. Acesta a declarat că nu a primit niciun ban de la fostul partid, iar postul este destinat celor care \"regretă autoritatea\" lui Saddam.

Mohammed Jarboua face eforturi considrabile pentru a ascunde locul din care emite postul şi a spus că finanţarea provine de la \"oameni care ne iubesc\".

Sentimentele irakienilor au fost contractorii. Unii consideră că nu au nevoie de un astfel de post, care are intenţii ostile, iar alţii au spus că au fost nostagici şi întristaţi, urmărindu-l.

Postul, difuzat în lumjea arabă, a început să emită vineri, prima zi de Eid al-adha, cea mai importantă sărbătoare în calendarul islamic religios. Saddam Hussein a fost executat în urmă cu trei ani, în prima zi de Eid al-ahda.

Mai multe articole despre:
Irak Saddam Hussein post de televiziune