MENIU

Telefoanele mobile şi internetul pot constitui un pericol pentru sănătate

Foto: RTV

Telefoanele mobile, internetul şi stâlpii de înaltă tensiune ne pun viaţa în pericol, potrivit Parlamentului European care a ajuns la concluzia că suntem bombardaţi zilnic cu un coctail de unde electromagnetice.

În aceste condiţii, eurodeputaţii au spus că se impun măsuri imediate pentru protejarea sănătăţii oamenilor. Astfel, antenele de telefonie mobilă ar trebui să fie instalate cât mai departe de şcoli, licee sau instituţii publice.

În plus, raportul deputaţilor europeni cere publicarea unor hărţi ale liniilor de înaltă tensiune, ale frecvenţelor radio şi ale undelor electromagnetice, pentru ca oamenii să se poată proteja. Analiza parlamentarilor vine ca urmare a faptului că tot mai mulţi cetăţenii susţin că au probleme de sănătate din cauza expunerii la câmpurile electromagnetice. Majoritatea reclamă erupţii cutanate, oboseală, greaţă, ameţeli sau dificultăţi în concentrare.

Leucemia ar putea fi una dintre bolile declanşate de câmpurile electromagnetice produse de firele de înaltă tensiune, susţin oamenii de ştiinţă. Cercetările făcute asupra a 123 de copii din Uniunea Europeana au arătat o mutaţie la nivel celular.

În Romania, legea permite construirea unei case la o distanţă minimă de 30 de metri de firele de înaltă tensiune.