MENIU

Teatrul Masca a prezentat piesa \"Statuile\", cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului

Foto: romanialibera.ro

Teatrul Masca a prezentat, duminică, piesa de teatru \"Statuile\" în Parcul Herestrău, de la ora 18.00, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Mondiale a Mediului, sărbătorită anual pe data de 5 iunie, potrivit reprentanţilor teatrului.

Din distribuţia piesei "Statuile", un spectacol de living statues, în regia lui Mihai Mălaimare, fac parte actorii Ana Maria Pâslaru, Dora Iftode, Ana Daponte, Laura Dumitraşcu, Ana Turos, Sorin Dinculescu, Alina Crăiţă, Bogdan Angelescu, Cosmin Creţu şi Magda Frâncu. Piesa recreează Pompeiul din anul 79, când, în urma unei erupţii vulcanice, cu ploaie de piatră, cenuşă şi lavă, corpurile locuitorilor oraşului au rămas prinse în cenuşa devenită solidă. Actorii joacă rolurile unor statui, întruchipând Fresca din Casa dei Misteri, pe Venus, gladiatori, pe Cezar, Livia şi Titus.

Spectacolul prezintă nu doar calităţile empatice ale actorilor, ci şi despre calităţile fizice, fiind o adevărată demonstraţie de virtuozitate: cinci "grupuri statuare" prind viaţă rând pe rând, pentru a reveni apoi în nemişcarea de piatră, scoţând la iveală cruzimea gladiatorilor, delicateţea femeilor, moartea şi revenirea Dictatorului.

Evenimentul din Parcul Herestrău, dedicat Zilei Mondiale a Mediului, a avut loc începând cu ora 18.00 la intrarea din Piaţa Charles de Gaulle şi a cuprins, în afara reprezentaţiei artiştilor Teatrului Masca, un concert al trupei Sensor.

Anul acesta, tema Zilei Mondiale a Mediului este "Planeta ta are nevoie de tine! Uniţi în combaterea schimbărilor climatice". Ediţia din acest an pune accent deosebit pe promovarea imvestiţiilor în surse de energie regenerabilă, infrastructuri de ecosistem şi procese de producţie eficiente din punct de vedere energetic.