MENIU

Teatru de stradă cu trupe din şase ţări europene, în acest weekend, în Capitală

Trupe din Franţa, Spania, Italia, Germania, Argentina şi România vor oferi publicului din Bucureşti în perioada 28 - 31 mai, spectacole fixe şi mobile, parade alegorice, concerte, marionete gigant, dansuri cu elemente de acrobaţie şi efecte pirotehnice.

Malabar, Comediants, Voala, Antagon, Carros de Foc, Geants du Sud, Le Funambule sunt câteva dintre trupele care vor oferi spectacole fixe şi mobile în cadrul evenimentului numit B-FIT.

Spectacolele fixe se vor desfăşura pe Esplanada Teatrului Naţional din Bucureşti, în Piaţa Constituţiei, în Piaţa George Enescu, Parcul Colţea, Parcul Unirii şi Parcul Cişmigiu.

"Acest festival este o dorinţă mai veche a noastră, iar abia anul trecut Primăria Capitalei a înţeles să coloreze atmosfera din capitală cu evenimente la mare căutare în ţări ca Franţa sau Spania", a spus Mihaela Păun, director al centrului de proiecte culturale al municipalităţii bucureştetene, ARCUB.

Bugetul alocat celor 50 de reprezentaţii din acest an - însemnând costuri de transport, cazare, onorarii ale artiştilor, materiale - se ridică la 20 milioane de lei, cu aproximativ 50.000 de lei mai mult decât suma cheltuită de primărie pentru ediţia din 2008.

Asociat festivalului, va fi organizat, pe 31 mai, evenimentul Cişmigiul Copiilor, aflat în acest an la cea de-a opta ediţie. Evenimentul este organizat, ca şi B-FIT, de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ARCUB.
Mai multe articole despre:
teatru spectacol stradă ArCuB