MENIU

Tata Jean vinde Gloria Bistriţa!

Foto: NewsIn

Şeful de peste patru decenii al ardelenilor renunţă la echipă, în favoarea unui italian. Ziarul Prosport scrie că tranzacţia ar urma să se realizeze săptămâna viitoare, iar preţul achiziţiei se ridică la şapte milioane euro.

Singura echipă de provincie din Liga I care nu a retrogradat din prima divizie, Gloria Bistriţa, grupare la conducerea căreia se află de 45 de ani Jean Pădureanu, în calitate de vicepreşedinte sau preşedinte, e pe cale să-şi schimbe total structurile de conducere.

După cum scrie cotidianul Prosport, în ediţia sa de miercuri, "Lordul" a decis să scoată la vânzare 51 % din acţiuni, contra sumei de şapte milioane de euro. El a găsit şi un cumpărător, pe italianul Giuseppe Crinitti, iar tranzacţia s-ar putea parafa săptămâna viitoare.

Informaţia a fost confirmată de Tata Jean, în timp ce italianul a explicat: "Domnul Pădureanu vrea 2 milioane pentru club şi 5 milioane pentru jucători. Sunt dispus să-i dau şi în plus să mai investesc 8-9 milioane de euro în echipă, pentru a ne salva de la retrogradare. Aş vrea să aduc un antrenor italian şi jucători cu nume pentru a ajunge în cupele europene, din sezonul viitor".

Giuseppe Crinitti este deja un personaj controversat în fotbalul românesc, numele său fiind legat de tentativele eşuate de achiziţionare a formaţiilor FC Bihor şi Tricolorul Breaza, ai căror conducători l-au acuzat că nu are banii cu care se laudă.

Mai multe articole despre:
Liga I Gloria Bistriţa FC Bihor Tricolorul Breaza