MENIU

Tăriceanu: Emil Boc se comportă ca un contabil şef de la CAP

Tăriceanu: Avem de-a face cu un eşec politic şi economic al guvernării
foto: tariceanu.ro
Tăriceanu: Guvernul vrea să deschidă robinetul pentru maşini vechi

Călin Popescu Tăriceanu a criticat lipsa unui plan anticriză al guvernului Boc, dar şi măsurile "populiste" luate. Tăriceanu l-a atacat şi pe preşedinte despre care a spus că a avut visul de a fi prim-ministru şi acum şi l-a împlinit, iar pe Emil Boc îl consideră un contabil de CAP.

"Visul preşedintelui era să fie şi prim-ministru. Guvernul acesta s-a realizat prin formarea unei coaliţii care a încălcat opţiunile populaţiei şi, mai mult, guvernează printr-o serie de promisiuni pe care dovedeşte că nu este în stare să şi le respecte. Constatăm un eşec moral, în primul rând, al acestei guvernări. Românii care au votat, separat, PSD şi PD-L nu au votat pentru refacerea FSN-ului.  Unii dintre ei au crezut că promisiunile făcute de cele două partide se vor realiza odată ce vor ajunge la guvernare. Avem de-a face şi cu un eşec politic şi unul politic", a spus Tăriceanu.

Printre altele, Tăriceanu a adăugat că îl consideră pe Emil Boc un contabil de la CAP.

"Domnu Boc a fost întrebat săptămâna aceasta ce va face dacă va merge la reuniunea primilor miniştri de la Moscova şi a dat un răspuns că eu am crezut că e contabil şef de CAP, pentru că a spus că va discuta cu factorii abilitaţi", a răspuns intrigat Tăriceanu.

Măsurile economice demonstrează incompetenţa Guvernului

Măsurile economice luate de noul Guvern sunt, din punctul de vedere al lui Tăriceanu, pompieristice şi populiste. "Măsurile economice luate de guvernul Boc demonstrează clar incapacitatea şi incompetenţa lor.  Aşa cum spuneam, nu au nici până acum un plan anticriză, ci doar măsuri pompieristice".

"Am constat o serie de măsuri din registrul populist. Este vorba de:  ordonanţa ce interzice cumulul pensie-salariu, plafonarea indemnizaţiilor pentru mame, limitarea salariilor directorilor de companii. Ar fi bine să respectăm dreptul la muncă al celor care au capacitate de muncă. Guvernul Boc avea soluţii mult mai simple, cum ar fi  rezolvarea problemei pensiilor ieşite în afara sistemului de stat cum este cazul pensiilor din ministerul Apărării sau al Internelor", a adăugat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, în ultima lună am asistat la o copie a eşecurilor gvuvernului FSN din 1990. "Şi atunci şi acum nu există un plan de guvernare coerent, iar politicienii sunt preocupaţi de jocurile de culise. Nu se ştie care va fi regimul impozitelor. Cu fiecare zi de întârziere a elaborării bugetului, cu atât se adânceşte criza  în România, aşa cum este cazul  uzinei Dacia", a comentat Tăriceanu care consideră că planul anticriză elaborat de Executivul pe care l-a condus a fost anulat.