MENIU

Tăriceanu: Activez în continuare în PNL pentru a da un sprijin cetăţenilor care sunt nemulţumiţi

Foto: NewsIn
C. Tăriceanu: Cred că PNL are nevoie de toate vocile puternice pentru a se afirma

"Am discutat cu colegii mei din PNL şi, în această perioadă în care partidul este în opoziţie, cred că are nevoie de toate vocile puternice pentru a se afirma şi pentru a da un sprijin cetăţenilor care sunt nemulţumiţi." Astfel a explicat Călin Popescu Tăriceanu susţinerea la europarlamentare pe care i-a arătat-o colegului său de partid, Crin Antonescu.

"Cred că există şi alternativă la actuala putere, la lipsa de soluţii pe care actuala putere le manifestă. De aceea sunt, în continuare, hotărât să activez în PNL", a declarat Tăriceanu, la Realitatea TV.

În ceea ce priveşte sloganul PNL pentru campania electorală, "O Românie mândră şi prosperă", fostul prim ministru a spus că acesta "nu este un slogan populist, apărut pe fundalul crizei economice".

Potrivit liberalului, sloganul a fost adoptat "mai devreme" de declanşarea crizei economice. "Trebuie să existe o anumită continuitate pentru că schimbarea mesajului sau a sloganului la fiecare trei luni nu face decât să creeze confuzie. În opinia lui Tăriceanu, o campanie electorală este reuşită "dacă alegătorul a reţinut măcar o idee, un slogan, o soluţie din ceea ce partidul respectiv promovează".

"Am convingerea că România trebuie să-şi propună un proiect de anvergură care s-o scoată din statutul în care s-a trezit după revoluţia din '90, o ţară care tot timpul îşi plângea de milă, îi plângeau şi alţii, o ţară care n-a fost capabilă şi-şi găsească ritmul şi, astfel, cu toţii am ajuns să considerăm că România este compusă din oameni incapabili, neserioşi, o ţară pe care toţi o denigrează în fel şi chip", a mai spus Tăriceanu.

Liberalul a făcut referire "la un patriotism de care nu trebuie să ne ferim", însă a ţinut să precizeze că nu este vorba de "acel patriotism de joasă speţă pe care l-am observat la anumite partide aşa-zis patriotice".

"Cred că România ar putea mai mult. Nu trebuie să considerăm că ultimul loc din Europa este pentru România. De aici a plecat acest slogan. România are un potenţial care ar putea să fie valorificat şi care ar putea să o facă să fie o ţară respectată în Europa, de care să se ţină seama", a explicat Tăriceanu.