MENIU

Tapetul, alternativa uşor de aplicat şi de întreţinut - VEZI GALERIE FOTO

Tapet
tapet
tapet
tapet
tapet
tapet
tapet
tapet

Dacă v-aţi săturat să pierdeţi zile întregi pentru vopsirea pereţilor, tapetul este o alternativă care vă ajută să economisiţi timp. Cu o lungă tradiţie în decorarea pereţilor, tapetul este din nou la modă, iar producătorii vin cu propuneri pentru toate stilurile.

Materilele din care este confecţionat sunt fie din hârtie, catifea, mătase, rafie, bambus, pai de orez, fie din satin, vinil sau metal. Tapetul poate fi folosit pentru a da un plus de stil oricărei încăperi din casă. Exista tapet cu motive florale, cu dungi verticale sau orizontale, cu modele geometrice, cu pattern-uri repetitive, modele stilizate pe care le putem asorta la orice tip de mobilier, clasic sau modern.

Spre deosebire de vopseaua pentru pereţi, tapetul acoperă uniform pereţii, fiind o soluţie, în special, pentru zonele cu crăpături sau denivelări.

Tapetul din vinil este lavabil şi rezistent la umezeală, deorece are un substrat de hartie, peste care s-a aplicat o folie din vinil de tip acrilic sau PVC.

Tapetul din fibră de sticlă a fost inventat în Suedia şi rezistă la zgârieturi şi umezeală, putând fi folosit în bucătărie sau baie.  Un alt avantaj al folosirii acestui tip de tapet este faptul că permite revopsirea de mai multe ori şi lasă pereţii să \"respire\".

Tapetul din fibră naturală, cu un strat decorativ,  aduce un plus de stil şi eleganţă interiorului.

Tapetul poate fi aplicat şi ca obiect decorativ sub forma unui tablou sau acoperind numai un perete al încăperii.