MENIU

Tainele Dobrogei

Foto: REALITATEA.NET
Legendele și tainele au rămas în Dobrogea.

Litoralul. Mare, plajă și soare cât cuprinde! Poate și o bere, blondă și rece, pe o terasă atinsă din când în când de un val mai îndrăzneț. Și totul se comprimă într-un singur cuvânt - distracție! Malul mării noastre nu este însă numai atât. Are și poveștile lui, care se dezvăluie turistului ce vrea să le-asculte.

Povestea începe la malul mării! Valurile se sparg liniștite de țărm, cântând de mii de ani legendele dacilor și ale romanilor. În fața turiştilor se deschide pasajul secret Mangalia - Negru Vodă - Adamclis. 

Fortuna ține cu turiștii și prima taină a Dobrogei se lasă descoperită. Monumentul Tropaeum Traiani. Acest măreţ monument este ridicat de imperiul roman pentru a cinsti victoria romanilor asupra dacilor. Dar şi în gloria romanilor care au murit în război, 4000 de oameni. Este dedicat marelui rege al războiului. Nicio bucată de piatră nu a fost pusă la întâmplare. A fost reconstituit în 1977, după unul din modelele ipotetice ale vechiului monument aflat în ruine. 70% din trepte sunt însă originale.

Și tot aici, la numai doi kilometri, în locul denumit de otomani Biserica Omului, romanii ne-au mai lăsat o moștenire. Cetatea Tropaeum Traiani, cunoscută astăzi ca Adamclisi! 10.000 de locuitori, trei basilici, piață publică, zeci de case și, deloc neobișnuit pentru orașele romane canalizare și apă curentă!

Încetul cu încetul, valurile de cotropitori! Legendele și tainele lor au rămas însă aici, în Dobrogea!

Mai multe articole despre:
Dobrogea All Inclusive Adamclisi