MENIU

Table interactive şi jucării "inteligente", la târgul de materiale educaţionale din Capitală

Foto. sxc.hu

Table interactive, computere care integrează mai multe dispozitive necesare în laboratoarele de ştiinţe şi jucării ce demonstrează legile fizicii se numără printre materialele educaţionale prezentate la târgul de profil organizat până sâmbătă, la Sala Polivalentă din Capitală.

Un produs care atrage tot mai mult atenţia dascălilor este tabla interactivă, care conţine diverse softuri educaţionale, hărţi şi ilustraţii tridimensionale şi grafice, fiind utilă pentru susţinerea de lecţii multimedia.

Un alt produs expus la târg este sistemul de evaluare wireless, care, printr-un sistem de telecomenzi, facilitează evaluarea continuă şi simultană a elevilor de la clasă, aceştia având posibilitatea de a răspunde la întrebări de tip grilă. "Se poate verifica, în acest fel, atenţia elevilor şi capacitatea lor de înţelegere a orelor", a spus reprezentantul unei firme care comercializează astfel de materiale.

Printre dispozitivele prezentate se numără şi computerele care integrează, practic, laboratoare întregi, cu dispozitive de măsurat pentru fiecare ştiinţă, de la conductivitate la ritm cardiac, inclusiv laboratoare fonetice pentru orele de limbi străine.

Instalaţiile de mecatronică şi robotică sunt, şi ele, prezente la târgul de materiale didactice. "Mecatronica şi robotica nu prea au căutare la noi, însă noi încercăm să intrăm în liceele tehnologice cu produse de calitate fabricate în Germania şi Franţa. Sperăm ca, pe lângă a le cumpăra, profesorii să ajungă să le şi folosească, pentru că se întâmplă frecvent în şcolile româneşti ca aparatele scumpe să fie păstrate cu prea multă precauţie, de teamă că elevii le-ar putea strica", a precizat profesorul Mircea Mironescu, reprezentant al unei firme de materiale didactice pentru electronică.

La evenimentul de la Sala Polivalentă pot fi găsite şi aşa-numitele jucării inteligente pentru preşcolari. "Deşi jucăriile electrice sau digitale au făcut deliciul ultimilor ani, fabricile au început să realizeze, din nou, clasicele jucării de lemn, prietenoase, sănătoase, care sunt eficiente şi în educaţia preşcolarilor, dar şi a copiilor cu nevoi speciale. În plus, chiar dacă par simple, aceste jucării ascund, de fapt, explicaţiile legilor fizicii, cum ar fi structura atomului, legile turbodinamicii explicate de un titirez sau legile atracţiei magnetice a polilor Pământului, explicate de o simplă jucărie cu pilitură de fier şi o carcasă transparentă", a declarat Viorel Jac, directorul unei companii de materiale didactice din Oradea.

Aflat la cea de-a cincea ediţie, târgul a primit, în prima sa zi, câteva sute de vizitatori, în rândul cărora s-au aflat şi numeroase cadre didactice. Evenimentul este organizat de Inspectoratul Şcolar al Muncipiului Bucureşti şi EXPO 24.

Mai multe articole despre:
târg copii jucării computere sala polivalentă