MENIU

Tabăra internaţională de pictură de la Tescani se va desfăşura în perioada 1-21 august

Foto: arafiltru.net

Tabăra internaţională de pictură de la Tescani, aflată la a doua ediţie, va găzdui activitatea de creaţie a 12 artişti, români şi străini, în perioada 1-21 august, după cum au anunţat organizatorii.

Tema acestei tabere, "Spaţii citate", face referire la conceptul general de spaţiu, din perspectiva fenomenului de extindere a spaţiului urban, ceea ce presupune o reinventare şi o recontextualizare a noţiunii de spaţiu.

Data limită de înscriere a candidaţilor este 20 mai, eligibili fiind artişti profesionişti din România şi din străinătate, activi în domeniile pictură, grafică, ilustraţi, fără limită de vârstă, care vor fi evaluaţi de curatori şi critici de artă.

La finalul proiectului va fi organizată o expoziţie de grup în Bucureşti şi va fi realizat un catalog cu lucrările realizate.

Proiectul face parte din seria programelor de rezidenţe artistice pe care Muzeul Naţional "George Enescu" le desfăşoară începând cu anul 2007 şi a căror finalitate o reprezintă încurajarea creaţiei contemporane în domeniul muzicii, literaturii şi artelor plastice.

Organizate sub forma unor ateliere de creaţie, rezidenţele se desfăşoară la sediul Secţiei "Dumitru şi Alice Rosetti-Tescanu - George Enescu" şi presupun importante participări artistice, naţionale şi internaţionale, precum şi parteneriate cu diverse instituţii: ProHelvetia, Institutul Cultural Român şi Complexul Muzeal "Iulian Antonescu" Bacău.
Mai multe articole despre:
pictură expoziţie Tabără grafică