MENIU

Sute de poliţişti îi caută pe autorii jafului din Pasul Gutâi

Foto: RTV

Anchetă de proporţii în cazul jafului de marţi din Munţii Gutâi. Sute de poliţişti, jandarmi şi lucrători ai poliţiei de frontieră îi caută pe cei şase indivizi mascaţi care au atacat o maşină de transport valori şi au furat peste 240.000 de lei.

Miercuri, la o zi după eveniment, oamenii legii aveau informaţii importante despre autorii acestui jaf. Martorii au fost audiaţi tot în cursul zilei de miercuri.

S-au făcut filtre pe drumurile principale din Maramureş, dar şi din judeţele învecinate, Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud. Între timp a fost găsită o a patra maşină furată şi abandonată în zona în care s-a petrecut jaful. Poliţiştii au făcut verificări pentru a stabili dacă autoturismul a fost folosit de atacatori la jaful de marţi. 

Cei trei angajaţi ai societăţii de transport valori vor fi cercetaţi penal pentru neglijenţă în serviciu, au declarat oficiali ai Inspectoratului General al Poliţiei Române. Celor trei li se impută faptul că au coborât din maşină atunci când atacatorii au simulat un control rutier.

"Cei trei nu aveau de ce să coboare din maşină, întrucât aceasta este dotată cu vizetă prin care, potrivit reglementărilor, se comunică cu exteriorul. Acest lucru nu a fost respectat, iar cei trei vor fi cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu", au precizat oficialii IGPR.

Un alt element care duce la suspiciuni este faptul că maşina nu era însoţită pe traseu de o maşină de intervenţie. Poliţiştii cred că totul se învârte în jurul asigurării. Potrivit unor surse apropiate anchetei, societatea ar avea o asigurare de până la opt milioane de euro în caz de jaf şi practic ar fi renunţat la escortarea maşinilor a căror valoare transportată era mai mică de această sumă.

Citeşte şi O maşină de transport valori a fost atacată în Pasul Gutâi