MENIU

Suspectul atacului de la şcoala din Germania a murit după ce s-a împuşcat în cap

Foto: bild.de

Suspectul atacului de la şcoala din Germania a murit după ce a fost implicat într-un schimb de focuri cu poliţia. Oamenii legii cred că acesta s-a sinucis. 15 oameni au murit în total, împuşcaţi de un tânăr, un fost elev al liceului unde a început atacul.

Printre victime se numără nouă elevi, trei profesori, un angajat al cabinetului medical şi doi trecători. Alţi cinci oameni au fost grav răniţi. După trei ore de căutări şi panică, atacatorul a murit într-un schimb de focuri cu poliţiştii.

Un tânăr îmbrăcat în echipament militar a deschis focul, fără să spună nimic, şi a ucis 15 persoane la o şcoală din sud-vestul Germaniei, după cum a anunţat cotidianul Bild. Atacatorul a tras focuri de armă în sălile de curs şi pe holurile şcolii. A fugit înainte ca poliţia să ajungă la faţa locului.

Imediat, panica a pus stăpânire pe localnici. Şcoala a fost evacuată, autorităţile i-au avertizat pe şoferii din zonă să nu ia pe nimeni în maşină, iar populaţia să stea în casă.

Timp de trei ore, poliţiştii l-au căutat pe adolescentul ucigaş. Acesta nu s-a lăsat prins şi, încolţit, a deschis din nou focul. A ucis doi trecători şi a rănit serios doi poliţişti, după care s-a sinucis. Atacatorul este un fost elev al liceului, dar deocamdată nu se ştie ce l-a determinat să deschidă focul în şcoală.

Winnenden este un orăşel cu aproximativ 28.000 de locuitori, situat la circa 20 de kilometri nord-est de Stuttgart.

Nu este primul incident de acest fel înregistrat în Germania. În aprilie 2002, a avut loc masacrul de la şcoala din Erfurt. Un fost elev a împuşcat mortal 13 profesori, doi elevi, un ofiţer de poliţie şi apoi s-a sinucis.   

Citeşte şi "15 morţi, în atacul armat de la şcoala din Germania"

Mai multe articole despre:
şcoală Germania morţi armat atac