MENIU

Supraveghetoarea elevilor înecaţi la Eforie Sud a certat un salvamar pentru că a salvat un alt elev de la înec

Foto: RTV
Dumitraşcu: Această profesoară suferă de indiferenţă schizofrenică
Salvamarii salvaseră de la înec un alt elev din tabăra de la Eforie Sud

Cu doar câteva zile înaintea tragediei de sâmbătă, când doi copii s-au înecat la Eforie Sud, un salvamar salvase de la înec un alt copil din acelaşi grup de elevi. Profesoara supraveghetoare nu i-a mulţumit salvamarului pentru actul său, ci, dimpotrivă, l-a certat pentru intervenţia sa. Mai mult, psihologii susţin că profesoara în cauză suferă de indiferenţă shizofrenică.

''Joi, profesoara şi elevii erau în zona care trebuie. Steagul roşu fusese deja ridicat, însă câţiva copii intraseră în apă. Unul dintre ei a fost tras de un val, însă a intervenit salvamarul şi l-a scos din apă. Oricum, dânsa (profesoara n.r.) i-a reproşat că a intervenit. I-a spus: nu vezi că eu sunt lângă el, şi ce a păţit până la urmă?'', povesteşte Nicolae Cruşoveanu, salvamar Eforie Sud.

Salvamarii, dar şi psihologii susţin că principala vinovată pentru această tragedie este profesoara.

''Această profesoară nu era pregătită pentru a face faţă unei asemenea responsabilităţi. Eu cred că persoana în cauză suferă de indiferenţă schizofrenică, pentru că lipsa aceasta de responsabilitate nu se traduce decât printr-o inabilitate profesională şi umană de a asigura suport unor copii'', a declarat la Realitatea TV, psihologul Hanibal Dumitraşcu.

Doi copii din Iaşi, aflaţi într-o tabără internaţională la Eforie Sud, s-au înecat, sâmbătă, trupul unuia dintre ei fiind căutat în continuare, potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă.

Conform primelor informaţii, copiii, unul de 13 ani şi celalalt de 14 ani, se aflau pe o plajă neamenajată din Eforie, iar în zonă erau nişte curenţi foarte puternici.

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
copii profesoară înec salvamar psiholog eforie sud