MENIU

Sudul şi estul Europei sunt grav afectate de virusul gripal A(H1N1)

Foto: Realitatea Tv

A(H1N1) continuă să facă ravagii în sudul şi estul Europei. Numărul victimelor gripei şi ale altor viroze în ţările vecine creşte de la oră la oră. Măsurile devin din ce în ce mai restrictive. Şcoli închise sau interzicerea reuniunilor sunt doar câteva dintre ele. Partea pozitivă este că în SUA, cel puţin, campania de vaccinare a început să dea roade.

Numărul îmbolnăvirilor cu virusul A(H1N1) în SUA a scăzut considerabil, a declarat un înalt responsabil din sănătatea publică, citat de AFP. Asta pentru că un număr suficient de vaccinuri au fost puse la dispoziţia populaţiei.

În Europa însă, problemele abia încep. Republica Moldova a anunţat 10 noi cazuri de gripă nouă, în ultimele 24 de ore, bilanţul total ajungând la 40 de bolnavi. În Ucraina, unde săptămîna trecută a fost decretată carantina în numeroase regiuni, virusul A(H1N1) şi alte afecţiuni respiratorii au ucis 86 de oameni, în timp ce jumătate de milion de ucraineni suferă de o formă sau alta de gripă. Un sfert din cele 86 de decese au fost provocate de virusul gripei noi.

Situaţia se agravează şi în Turcia, unde 15 oameni au murit de gripă nouă în ultimele 10 zile. Guvernul turc a demarat luni un program de vaccinare a populaţiei. Şi autorităţile din Belarus au anunţat miercuri seară şapte decese cauzate de gripa nouă.