MENIU

SUA ar putea vinde Turciei sisteme antirachetă

FOTO: globalsecurity.org

Pentagonul a anunţat Congresul american în legătură cu posibila vânzare de baterii antirachetă sol-aer Patriot (PAC-3) şi de echipamente asociate Turciei, pentru o sumă de 7,8 miliarde de dolari, relatează AFP.

Acest proiect de vânzare se referă la 13 "unităţi de tir" Patriot, 72 de rachete de interceptare PAC-3 şi o serie de echipamente asociate acestui sistem sol-aer de apărare aeriană, se arată într-un comunicat al Agenţiei pentru securitate şi cooperare în domeniul apărării.

Turcia, singurul stat membru NATO care are frontieră cu Iranul, "va folosi aceste racete PAC-3 pentru a-şi îmbunătăţii capacităţile de apărare antirachetă, pentru a-şi consolida apărarea naţională", potrivit comunicatului.

Ţările occidentale suspectează Iranul că încearcă să obţină arma nucleară sub acoperirea programului său civil, ceea ce Teheranul neagă.
Iranul refuză în continuare să îşi suspende activităţile de îmbogăţire a uraniului, în pofida a cinci rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU în acest sens, dintre care trei însoţite de sancţiuni.

Mai multe articole despre:
Turcia congres Pentagon patriot