MENIU

Stolojan: Coaliţia funcţionează admirabil, ambele partide doresc să fie la guvernare

Foto: wordpress.com

Theodor Stolojan a declarat, joi, la Constanţa, că în Coaliţie nu sunt probleme şi că aceasta funcţionează \"admirabil\", întrucât ambele partide doresc să fie la guvernare. Mai mult, prim-vicepreşedintelui PD-L i se pare normal să existe împunsături între cele două partide în campania electorală.

"Coaliţia funcţionează admirabil: ambele partide doresc să fie la guvernare. Deci, deocamdată, nu avem niciun motiv să ne îndoim că această Coaliţie nu ar funcţiona. Se mai împung, e campanie electorală, e o situaţie inedită pentru România, în care două partide se află la guvernare, dar sunt în competiţie nu doar pentru Parlamentul European, ci şi pentru Preşedinţia României. Este inevitabil să avem împunsături, fricţiuni. Un singur lucru este de neclintit, şi anume deciziile Guvernului", a declarat Theodor Stolojan.

Întrebat dacă PD-L şi-ar putea regândi strategia după alegerile europarlamentare, Stolojan a spus: "Dacă respectă ce scrie în parteneriat, nimeni nu are nimic cu dânşii". 

În ceea ce-l priveşte pe Mircea Geoană, Stolojan a afirmat că acesta, în calitate de competitor al lui Traian Băsescu, face declaraţii care nu totdeauna sunt pe placul PD-L. "Face declaraţii care nu totdeauna ne plac, dar îl putem înţelege", a spus Stolojan. Acesta i-a reamintit lui Geoană că, în calitatea de preşedinte al PSD şi de preşedinte al Senatului, are datoria să sprijine PSD-ul şi să facă tot ceea ce trebuie pentru ieşirea din criză. 

"Nu cred că-l va bate vreodată domnul Geoană pe domnul Băsescu într-o competiţie electorală", a mai adăugat Theodor Stolojan.