MENIU

Steven Spielberg pregăteşte ecranizarea unei piese de teatru

Foto: scrapetv.com

Următorul proiect al regizorului american Steven Spielberg este adaptarea cinematografică a piesei de teatru "Harvey" de Mary Chase, povestea unui bărbat excentric care are ca prieten imaginar un iepure înalt de doi metri.

Piesa de teatru clasică, scrisă de Mary Chase, a mai fost adaptată pentru marele ecran în anii '50, cu actorul James Steward în rol principal. "Harvey" spune povestea unui bărbat excentric, Elwood P. Dowd, care este considerat nebun, deoarece susţine că are ca prieten un iepure invizibil, înalt de doi metri.

Se estimează că producţia va începe anul viitor. Filmul va fi produs de studiourile Dream Works şi de 20th Century Fox. Data de lansare a producţiei încă nu a fost anunţată, însă un purtător de cuvânt al Fox a declarat că studiourile speră ca pelicula să ajungă în cinematografe anul viitor.

Piesa "Harvey" a fost publicată în 1944, an în care a avut şi premiera, în regia lui Antoinette Perry, pe scena teatrului 48th Street de pe Broadway. Piesa a fost pusă în scenă de 1.775 de ori, până în 1949 şi a adus scriitoarei Mary Chase un premiu Pulitzer pentru Dramă, în 1945.
Mai multe articole despre:
teatru iepure Steven Spielberg Harvey