MENIU

Steve Jobs, numit CEO-ul deceniului

Flickr / acaben

Revista Forbes l-a votat pe şeful companiei Apple cel mai bun CEO al ultimilor zece ani.

A revitalizat Apple şi a reclădit din temelii o mulţime de industrii, sfidând în tot acest timp cele mai grele condiţii economice de la Marea Criză Economică încoace şi mai ales serioasele sale probleme de sănătate. Acestea sunt principalele argumente pentru care publicaţia Forbes a avut curajul să-l numească pe Steve Jobs cel mai important CEO al ultimilor zece ani.

"A reorganizat radical trei pieţe distincte: cea a filmelor, a muzicii şi a telefoanelor mobile", arată Forbes. "Ultimul deceniu în afaceri îi aparţine lui Jobs", spune editorul Fortune Adam Lashinsky. "Este unul dintre puţinii afacerişti care se bucură de celebritate necontestată la nivel mondial".

Publicaţia a intitulat încă din 1997, de altfel, "decada lui Steve", când acesta s-a reîntors în fruntea Apple. De atunci a repus pe picioare compania cu trei produse inovative: computerele Mac, iPhone-urile şi iPod-urile.

În ciuda crizei economice, în cel de-al patrulea sfert al acestui an Apple şi-a crescut profiturile cu 47%. Profiturile companiei au ajuns la 1,67 miliarde de dolari faţă de 1,14 miliarde de dolari înregistraţi anul trecut.

În lisa de CEO întocmită de Forbes, în spatele lui Jobs se regăsesc Larry Page şi Sergey Brin de la Google, investitorul Warren Buffett, Bernie Madoff sau magnatul telecom din Mexic Carlos Slim.