MENIU

Steliştii, campionii ratărilor în Liga Europa

<descriere>

Deşi au pierdut calificarea în primăvara Europa League, steliştii lui Stoichiţă sunt fruntaşi pe site-ul forului european de fotbal.

Steliştii lui Stoichiţă au toate motivele să fie trişti după meciul dezastruos de la Tiraspol. Gruparea din Ghencea este departe de primăvara europeană, însa Kapetanos şi compania au un motiv de bucurie: statistica oficială a grupelor Europa League publicată de site-ul UEFA  îi plasează pe roş-albaştri în postura de lideri ai fotbalului-spectacol.

Întâlnirea dintre FC Twente şi Steaua a contabilizat, conform statisticienilor UEFA, 34 de şuturi pe spaţiul porţii - un festival de ocazii încheiat, din păcate, fără gol.

În fapt, topul este dominat de români: pe locul 2 al clasamentului se află întâlnirea dintre CFR Cluj şi Sparta Praga (tot 34 de şuturi pe poartă) iar podiumul este închis de meciul FC Timişoara-Dinamo Zagreb, cu 33 de şuturi pe poartă.

Românii conduc şi la capitolul cornere: cele mai multe lovituri de colţ într-un meci din faza grupelor, 22 la număr, s-au înregistrat la partida dintre Anderlecht Bruxelles şi FC Timişoara.

Clujenii \"conduc\" în topul faulturilor: întâlnirea jucătorilor din Gruia cu Sparta Praga este partida în care au fost înregistrate cele mai multe faulturi, 53 la număr.

Mai multe articole despre:
Steaua UEFA Twente Europa League