MENIU

Ştefan Agopian îşi anunţă candidatura pentru preşedinţia Uniunii Scriitorilor

Foto: morar.catavencu.ro

Prozatorul Ştefan Agopian, senior editor la Academia Caţavencu, va candida la alegerile pentru preşedinţia Uniunii Scriitorilor, avându-i contracandidaţi pe criticul literar Nicolae Manolescu, actualul preşedinte al Uniunii Scriitorilor, şi poetul Dan Mircea Cipariu.

Programul lui Ştefan Agopian, care va fi prezentat pe larg în cadrul Conferinţei Uniunii Scriitorilor din 23 noiembrie, se axează pe o maximă austeritate, ţinând cont de criza economică. "Acest program este valabil până când vom depăşi actuala criză", a declarat scriitorul.

Scriitorul Ştefan Agopian, în vârstă de 62 de ani, a debutat editorial în 1979 cu romanul "Ziua mâniei". A mai publicat "Tache de catifea" (1981), "Tobit" (1983 - premiul pentru proză al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti), "Manualul întâmplărilor" ( 1984 - premiul Uniunii Scriitorilor), "Sara" (1987), "Însemnuri din Sodoma" (1993), "Republica pe eşafod" (2000) şi "Fric" (2003). În prezent este senior editor la Academia Caţavencu şi colaborează la revista B-24-FUN.