MENIU

Steaua: Cristocea şi-a reziliat contractul, Croitoru spre Coreea

Foto: NewsIn

Mijlocaşul Vasilică Cristocea şi-a reziliat marţi de comun acord contractul cu Steaua, informează site-ul oficial al grupării din Ghencea. Marius Croitoru, un alt jucător stelist care nu a mai prins de mult prima echipă se va transfera în Coreea.

"Am reziliat contractul cu Steaua de comun acord, totul s-a rezolvat acum, clubul numai are nicio datorie către mine. Am hotărât asta pentru că nu puteam să mai stau să joc la Steaua II. Steaua este de domeniul trecutului pentru mine. Sunt liber de contract, acum aştept şi decizia Comisiei pentru Statutul Jucătorului. În acest moment, Farul Constanţa este prima opţiune pentru mine, mai ales că aş vrea să mă întorc acasă", a spus Vasilică Cristocea.

Mijlocaşul a fost pus pe lista de transferuri a grupării din Ghencea încă din 2008, iar în returul campionatului trecut a fost împrumutat la Ceahlăul Piatra Neamţ. În vara lui 2008 fotbalistul a evoluat numai pentru Steaua II, alături de Marius Croitoru, iar în iarna acestui an a fost anunţat de conducere că se poate transfera la orice echipă, fără ca formaţia roş-albastră să aibă vreo pretenţie financiară.

Vasilică Cristocea a mai evoluat de-a lungul carierei sale la Carsium Hârşova şi Farul Constanţa, formaţie de la care s-a transferat la Steaua la mijlocul sezonului 2005-2006. Pe perioada cât a fost jucătorul grupării din Ghencea, acesta şi-a adăugat în palmares un titlu de campion, o semifinală a Cupei UEFA în sezonul 2005-2006 şi două participări consecutive în Liga Campionilor.

Altfel, un alt stelist ieşit de mult din prima echipă, Marius Croitoru, a declatat, marţi, agenţiei NewsIn, că sunt şanse foarte mari pentru un transfer al său la o formaţie din Coreea de Sud, fără a preciza însă numele acesteia.

"Sunt şanse foarte mari să semnez cu o formaţie din Coreea de Sud. Este o chestiune de zile până când această mutare se va parafa, probabil până la sfârşitul acestei săptămâni se va realiza transferul", a spus Marius Croitoru.

Croitoru s-a transferat la Steaua în ianuarie 2007, de la FC Vaslui, echipă împotriva căreia a şi jucat primul său meci la gruparea din Ghencea. Debutul său în cupele europene pentru roş-albaştri s-a realizat într-un meci din Cupa UEFA, în faţa celor de la FC Sevilla. Mijlocaşul s-a consacrat la FCM Bacău, acolo unde a jucat cinci sezoane jumătate. De asemenea, jucătorul a participat cu Steaua în UEFA Champions League, în sezonul 2007-2008.

În cariera sa, fotbalistul a mai evoluat pentru Turistul Bucureşti, FCM Bacău şi FC Vaslui. Croitoru a fost pus pe lista de transferuri încă din iarna trecută, iar în returul campionatului 2007-2008 a fost împrumutat la Ceahlăul Piatra Neamţ, care a retrogradat în Liga a II-a. Din vară, jucătorul a evoluat pentru Steaua II.
Mai multe articole despre:
Steaua Coreea Vasilică Cristocea contract reziliat