MENIU

Steaua - Craiova, fără spectatori

Foto: NewsIn

Meciul Steaua - Universitatea Craiova, ultimul pe care "roş-albaştrii" îl vor disputa pe teren propriu în acest sezon, se va juca fără spectatori, ca urmare a comportamentului suporterilor la derby-ul cu Rapid.

Comisia de Disciplină a FRF a decis, joi, ca Steaua să dispute cu porţile închise partida cu Universitatea Craiova, din etapa a 33-a a Ligii I, după ce la jocul cu Rapid, scor 1-2, din runda a 31-a, suporterii formaţiei din Ghencea au scandat sloganuri şi au afişat bannere cu caracter rasist.

Pe lângă faptul că va organiza următorul meci fără spectatori, FC Steaua a primit şi o amendă de 60.000 de lei.

În prima repriză a derby-ului Steaua - Rapid, suporterii gazdelor de la Peluza Sud au scandat lozinci rasiste împotriva Rapidului, dar apoi au fost acoperiţi de cei de la Peluza Nord. În partea secundă, însă, cânmd Steaua era condusă, fanii au scandat la unison "România, România" şi "Suspendaţi-ne, urâm ciorile". Steliştii au afişat şi două bannere ironice la adresa giuleştenilor: "Nu vrem să vă simţiţi prost. Din Italia când v-aţi întors?" şi "Sunteţi fraţii lui Mailat, vă stă gândul la furat".

Cu o etapă înaintea meciului cu Rapid, la derby-ul cu Dinamo, fanii stelişti au aruncat cu torţe şi fumigene în teren şi în direcţia suporterilor dinamovişti, iar atunci FC Steaua a scăpat doar cu avertisment.

Preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, consideră decizia corectă şi a subliniat că "roş-albaştrii" nu vor face apel. În schimb, cei de la Craiova, prin vocea patronului Adrian Mititelu, ar putea contesta hotărârea Comisiei de Disciplină.

Sancţiune şi pentru Rapid

Şi clubul Rapid a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a FRF cu avertisment şi o penalitate sportivă în valoare de 30.000 de lei, în urma incidentelor provocate de suporterii săi la derby-ul cu Steaua.

În prima repriză a derby-ului cu Steaua, suporterii alb-vişiniilor au aruncat cu o petardă în suprafaţa de joc.

Comisia de Disciplină a mai dictat următoarele sancţiuni: Marian Cârjă (Oţelul Galaţi) - un joc de suspendare + 700 de lei amendă, William Gerlem (Farul Constanţa) - un joc + 700 de lei, Alexandru Păcurar (Pandurii Tg. Jiu) - un joc + 700 de lei şi Florin Lazăr (Gaz Metan Mediaş) - 3 jocuri + 3.000 de lei.

Antrenorul echipei din eşalonul secund CSM Râmnicu Vâlcea, Alin Artimon, a primit o suspendare de nouă jocuri şi o penalitate sportivă de 4.280 lei, pentru bruscarea celui celui de-al patrulea oficial şi pentru injurii aduse întregii brigăzi de arbitri, la partida de pe teren propriu cu UTA, scor 0-3.