MENIU

Steaua - Becali spune că noul obiectiv al echipei este clasarea pe podium până la Paşte

Foto: www.natimeir.ro

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat, luni, că o să meargă mai des la echipă pentru a-i motiva şi elibera de presiune pe jucători, iar în acest sens a decis şi că obiectivul Stelei nu mai este ocuparea primului loc până la Paşte, ci clasarea pe podiumul Ligii I.

"De acum înainte mă voi ocupa eu de echipă, dar nu în sensul că o să mă bag peste Lăcătuş la echipă sau ceva de genul ăsta. O să mă ocup de motivare, de moral, de atitudine. Eu nu am mai trecut pe la echipă de luni de zile şi poate aici am greşit. Marius mi-a mai zis să vorbesc cu băieţii, dar eu am vrut doar să dau bani şi să mă retrag un pic, dar nu se poate. Trebuie să merg al ei şi să le iau frica asta şi tensiunea de pe umeri. Toate acestea îi fac pe ei să nu joace fotbal", a declarat Becali, care a adăugat: " Una dintre metode ar fi să le zic că nu mă mai intersează titlul, cu toate că nu o să creadă nimeni. O să fie un joc psihologic, care ar putea să îi descătuşeze pe ei. Până la Paşte nu mai vreau locul 1, m-am răzgândit, vreau să ajungem pe locurile 2 sau 3, pe podium".

Patronul Stelei a spus că în ediţiile trecute de campionat au fost şi situaţii mai grave pentru roş-albaştrii, când se aflau la diferenţe mai mari de puncte de alte echipe, dar în cele din urmă aceeaşi jucători au rezolvat situaţia. Gigi Becali este de părere că steliştilor le lipseşte un jucător care să tragă echipa după el, "să dea tonul la agresivitate", aşa cum au fost în trecut Sorin Paraschiv şi Mirel Rădoi, iar unul dintre aceşti jucători ar putea fi Florin Lovin pentru că "este un băiat mai ambiţios".

Gigi Becali a spus că Janos Szekely şi Tiago Gomez au jucat foarte slab în partida cu CS Otopeni şi nu merită să mai primească şanse de la antrenorul Marius Lăcătuş. " Szekely în meciul cu Braşov nu a dat o pasă bună, dar e posibil ca el să îşi revină, dar să o facă la echipa a doua. Nu are rost să îl mai ţinem la prima echipă. Ar mai fi şi Semedo ăsta. O să am o discuţie cu Lăcătuş şi o să îi propun nişte lucruri, dar astea le vom stabili noi. Pe băieţii ăştia o să îi mai ţin că am contract cu ei, dar Tiago nu mai rămâne. Păi pot să îl pun eu vreodată pe el lângă Lovin. Din ce am văzut eu, Lovin are şapte clase de fotbalist peste Tiago", a spus patronul, care a reiterat ideea că Dayro Moreno e un jucător valoros, chiar dacă face şi meciuri mai slabe.

Patronul formaţiei din Ghencea a mai afirmat că 4-1-4-1 este un sistem folosit de echipele mari care au mijlocaşi de valoare ce pot face diferenţa într-un meci, însă Steaua nu este avantajată de acest sistem pentru că nu are fotbalişti pe măsură. El a admis însă că o linie de mijloc formată din Bănel Nicoliţă, Dayro Moreno, Juan Carlos Toja şi Bogdan Stancu ar putea fi cea mai bună soluţie în acest sistem.

Pe de altă parte, Becali a spus despre Marius Lăcătuş că este un om de mare caracter, poate chiar mai bun decât Cosmin Olăroiu, pe care l-a numit "fratele" lui. Patronul este însă de părere că Olăroiu este un antrenor mai bun decât Lăcătuş şi a demonstrat acest lucru prin rezultatele pe care le-a avut. Finanţatorul a mai spus că nu înţelege cum alţi antrenori au foarte mult noroc, iar Lăcătuş nu se bucură de aceeaşi şansă. " La cât de băiat bun e Lăcătuş, chiar mă întrebam cum de nu are el noroc deloc. Alţii dau goluri în ultimele minutem, au penalty-uri apărate şi autogoluri şi noi nimic. Dar norocul adevărat se va vedea la finalul campionatului. Mai sunt 15 etape şi mai e timp. Cum să nu remontăm când echipele din faţa noastră trebuie să joace între ele şi în plus mai jucăm şi noi cu toate? Cum să nu am încredere într-o echipă cu 10 jucători de echipa naţională?", a conchis Becali.