MENIU

Statul american ajută producătorii de automobile care vor să construiască maşini electrice

Foto: canada.com

Statul american vine în sprijinul constructorilor de automobile. De data aceasta nu pentru a-i scoate din faliment ci pentru a le da o mână de ajutor în producţia de maşini cu un consum redus.

Ford, singurul producător auto din Detroit care nu a primit ajutoare de stat, va încasa şase miliarde de dolari, cea mai mare sumă din banii destinaţi fabricării de maşini cu consum redus de energie. Ford va folosi banii pentru a transforma 13 dintre modele sale în maşini economice.

Compania plănuieşte să scoată pe piaţă patru automobile electrice în următorii trei ani. Producătorul japonez Nisan va primi aproape două miliarde de dolari pentru a modifica o fabrică din Tennesse astfel încât să poată construi maşini electrice.

General Motors şi Chrysler, care au obţinut deja miliarde de dolari de la guvernul american nu vor beneficia de acest program. Cu toate acestea ambele comapnii au cerut bani de la stat pentru a fabrica maşini economice. General Motors a cerut peste 8 miliarde de dolari pentru a construi autombilul hibrid Chevrolet Volt, în timp ce Chrysler vrea să obţină 5 miliarde de dolari.

Mai multe articole despre:
maşini auto industrie electrice Chrysler Fiat economice