MENIU

Statele Unite şi Coreea de Sud se resimt după atacul informatic de acum cinci zile

Foto: Realitatea TV

Zeci de site-uri guvernamentale şi mii de pagini de web personale din cele două ţări sunt în continuare nefuncţionale.

Atacul cibernetic a vizat 25 de site-uri oficiale din SUA şi Coreea de Sud, inclusiv pagina de web a Casei Albe, a departamentului Trezorerie, al Ministerului de Interne.

Unii oficiali americani, citaţi de Vocea Americii, spun că şi site-ul bursei din New York a fost atacat.

În Coreea de Sud au fost vizate, printre altele, paginile web ale administraţiei prezidenţiale, ale Ministerului Apărării şi ale partidului aflat la putere. Ministerul Apărării sud corean a declarat că hackerii s-au axat pe reţeaua externă a paginii de web, iar informaţiile secrete au rămas intacte. Câteva dintre site-uri au fost imposibil de accesat pentru mai bine de patru ore.

Serviciile secrete sud coreene sunt de părere că Pyonyangul sau simpatizanţii comunişti ai Coreei de Nord sunt în spatele acestui atac considerat unul major de specialişti. "A fost un atac elaborat. Nu este opera unor indivizi, ci a unei organizaţii sau chiar a unui stat," a declarat un reprezentant al serviciului de informaţii sud coreean. Hackerii au creat un virus care a infectat un număr semnificativ de calculatoare forţându-le să redirecţioneze traficul de pe internet spre site-urile vizate.

Autorităţile americane şi cele de la Seul fac cercetări acum pentru a-i depista pe cei responsabili de oprirea a 12.000 de site-uri personale din Coreea de Sud şi alte 8.000 din întreaga lume.

Mai multe articole despre:
site SUA Coreea de Sud Casa Albă atac informatic