MENIU

Stadionul Ion Moina din Cluj va fi construit de un consorţiu de firme clujene

Foto: www.fanatik.ro

Stadionul Municipal "Ion Moina" din Cluj-Napoca va fi construit de un consorţiu de firme clujene care a depus cea mai mică ofertă pentru licitaţie, respectiv 26,8 milioane de euro, fără TVA, la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Cluj.

La această licitaţie, ACI SA Cluj s-a asociat cu serie de firme – Con A Sibiu, Transilvania Construcţii, SC Dico şi Ţigănaş, SC Grup 4 Instalaţii, SC Bogart Construct şi SC DAS Engineering -, cât şi cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, care a făcut şi proiectarea stadionului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat că firma câştigătoare a fost desemnată marţi de către comisie, iar el a acceptat decizia, urmând ca aceasta să fie comunicată şi celor cinci consorţii care au participat la licitaţie.

"Comisia de licitaţie a decis să atribuie contractul de construire, proiectare şi execuţie a unui stadion la standarde internaţionale către consorţiul format de firma ACI Cluj. Oferta acestora a fost de 115.548.400 lei, fără TVA”, a afirmat Tişe.

Acesta speră să poată semna contractul de atribuire a licitaţiei pe 15 iulie, deoarece până pe 13 iulie poate fi contestată licitaţia.
“Până pe 13 iulie se pot depune contestaţii, dacă nu se întâmplă, pe 15 iunie Consiliul Judeţean va semna contractul cu consorţiul, acesta fiind şi data de începere a construcţiei noului stadion. Aştept cât mai repede finalizarea acestui termen de contestaţie”, a mai spus preşedintele CJ Cluj.

Alin Tişe a mai spus că pentru următorii doi ani legislativul judeţean poate asigura finanţarea obiectivul. "În bugetul din acest an avem asigurată o sumă destul de mare, aproape 9 milioane de euro pentru stadion. Consiliul Judeţean poate suporta în următorii doi ani bugetari finanţarea acestui obiectiv”, a mai afirmat Alin Tişe.

Potrivit acestuia, în toamna acestui an, CJ Cluj vrea să poate demara licitaţia şi pentru construcţia unui turn lângă stadion. Pe actualul amplasament al Stadionului municipal „Ion Moina” se va construi o nouă arenă la standarde internaţionale, cu o capacitate de 30.596 de locuri (din care 29 648 de locuri la gradene şi 948 în loje pentru VIP-uri), care să respecte normele impuse de criteriile FIFA şi UEFA.

Noul stadion va fi conceput din îmbinarea a patru obiecte (două tribune şi două peluze). Acestea vor conţine, în principal, dotări pentru confortul publicului, precum şi spaţiile absolut necesare impuse în organizarea funcţională a obiectivului: vestiare, săli de conferinţă, săli de presă, etc. În ansamblul stadionului vor mai fi cuprinse spaţii pentru cluburile sportive (atletism, scrimă, ciclism, box, haltere, lupte, tenis de masă), spaţii de antrenament acoperite, un muze al sportului, precum şi cabinete medicale.  
Mai multe articole despre:
stadion licitaţie consorţiu Ion Moina CJ Cluj