MENIU

SRI va ataca decizia din procesul cu Dinu Patriciu

Foto: comunicat.ro

SRI îşi rezervă dreptul de a folosi căile de atac în procesul cu Dinu Patriciu, a declarat şeful Biroului de presă al Serviciului, după decizia de luni a Curţii de Apel Bucureşti, prin care s-a menţinut hotărârea instanţei inferioare de a obliga SRI la plata de despăgubiri către omul de afaceri.

"În decizia Curţii de Apel Bucureşti de luni au fost respinse apelurile promovate de părţile implicate în proces, atât a Serviciului Român de Informaţii (SRI), cât şi cele promovate de Dan Costache Patriciu, respectiv Rompetrol SA faţă de sentinţa Tribunalului Bucureşti. Având în vedere că decizia Curţii de Apel menţine decizia Tribunalului Bucureşti, dar nu este irevocabilă, SRI îşi rezervă dreptul de a folosi căile de atac în continuare, în termenul prevăzut de lege", a declarat şeful Biroul de Presă al SRI, Sorin Sava.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, luni, că SRI trebuie să îi plăteacă lui Dinu Patriciu despăgubiri în valoare de 50.000 de lei în procesul în care omul de afaceri acuză interceptarea ilegală a telefoanelor sale, magistraţii respingând apelul SRI împotriva sentinţei instanţei inferioare.

Decizia de luni, care confirmă hotărârea Tribunalului prin care SRI trebuie să îi plătească 50.000 de lei lui Patriciu, nu este definitivă.

Tribunalul Bucureşti a stabilit că interceptarea de către SRI a convorbirilor telefonice ale lui Dinu Patriciu are "caracter ilicit, iar fapta a fost săvârşită cu vinovăţie", se arată în motivarea sentinţei prin care Tribunalul Bucureşti a condamnat SRI să-i plătească despăgubiri omului de afaceri. Magistraţii au invocat, în motivarea sentinţei, mai multe pe hotărâri ale CEDO, conform cărora Legea 51/1991 privind siguranţa naţională, în baza căreia SRI a interceptat convorbirile lui Dinu Patriciu, încalcă drepturile omului.