MENIU

Sporurile bugetarilor ar putea fi eliminate

Foto: RTV

Sporurile bugetarilor, la un pas de a fi eliminate! Ordonanţa care prevede sistarea câştigurilor salariale suplimentare se află în procedură finală de avizare la Guvern.

Este vorba de 18 indemnizaţii sau sporuri. Printre ele se numără şi sporul de 75% sută pe care îl primesc angajaţii care lucrează cu fonduri europene. Sporul de până la 25% acordat auditorilor interni şi indemnizaţia de 20% pe care o primeau membrii comisiilor de concurs ar putea să dispară şi ele.

Premiile şi salariul de merit sunt alte stimulente băneşti pe care Guvernul vrea să le taie de pe lista plăţilor. Sporul de antenă şi cel de conducere vor fi acordate doar acolo unde este neapărat nevoie, iar unele sporuri vor fi transformate în sarcini de serviciu, precum cel pentru cunoaşterea limbilor străine.

În ceea ce priveşte orele suplimentare, executivul vrea ca acestea să nu mai fie plătite, ci compensate cu zile libere. Prin eliminarea acestor sporuri şi prin neplata orelor suplimentare, Guvernul consideră că poate reduce cheltuielile bugetare în acest an cu 1,62 miliarde de lei.

Mai multe articole despre:
guvern ordonanţă bugetari indemnizaţii sporuri