MENIU

Spitalul Judeţean Galaţi reduce programul operator pentru bolnavii cronic, în favoarea urgenţelor

Foto: NewsIn

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi şi-a redus, de joi, programul operator pentru bolnavii cronic pentru a face loc în sălile de operaţie cazurilor urgente, care aglomerează Reanimarea.

"La Spitalul Clinic a apărut o situaţie specială. Reanimarea e plină ochi. Este o evidentă creştere de patologie cu forme grave şi majore. Practic am fost nevoiţi, pentru a asigura securitatea pacienţilor, să reducem programul operator cronic din cauza numărului de cazuri internate în Reanimare. Eu aşa ceva n-am mai apucat în ani de zile. Posibil că aglomeraţia din spital să fie şi printr-o psihoză mediatică privind posibilele erori medicale, evoluţii atipice", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Printre cazurile din ce în ce mai des întâlnite în Secţia de Reanimare sunt accidentele vasculare cerebrale, traumatismele şi bolile digestive severe.

Potrivit lui Bacalbaşa, măsura reducerii programului de operaţii pentru bolnavii cronic în favoarea urgenţelor va fi aplicată începând de joi.
Mai multe articole despre:
Galaţi spital bolnav program urgenţă reanimare