MENIU

Spitalul de Pediatrie Bacău are datorii de 500.000 lei

Spitalul de Pediatrie Bacau
Datorii Spitalul de Pediatrie Bacău

Spitalul de Pediatrie nu şi-a plătit cheltuielile de întreţinere a secţiei de chirurgie pediatrică, analizele medicale,furnizorii de alimente şi nici materialele sanitare. În cazul în care datoriile către furnizori nu vor fi achitate, atât Spitalul Judeţean de Urgenţă cât şi cel de Pediatrie riscă să fie decuplaţi de la utilităţi şi să rămână fără medicamente.

Spitalul de Pediatrie a primit de la Casa de Asigurări de Sănătate de la începutul anului şi până acum ,130 de miliarde de lei. Pentru lunile noiembrie şi decembrie C.A.S. Bacău nu a făcut nicio plată.

\"La Spitalul de Urgenţă avem cea mai mare sumă pe care o datorăm vreunui furnizor şi suma se ridică la aproximativ 5 miliarde. Aceasta sumă constă în plata unor analize medicale pe care le-am efectuat în laboratoarele de bacteriologie, pe care Spitalul de Pediatrie nu are posibilitatea să le efectueze şi, de asemnea, la analize medicale şi radiologice pe perioada weekend-ului, adică pentru situaţiile de urgenţă\", a declarat Aurelia Ţaga, directorul medical al Spitalului de Pediatrie Bacău.

\"Situaţia noastră financiară, la fel ca şi a Spitalului de Pediatrie, este extrem de critică . Datoriile pe care le avem la furnizorii noştri depăşesc 140 de miliarde de lei vechi, serviciile realizate de către noi, serviciile medicale pentru asiguraţii Casei Bacău depăşesc, cu toate regularizările, conform legii, 130 de miliarde de lei vechi. Ne este din ce în ce mai greu sa rezistăm presiunii furnizorilor noştri\", a precizat Dan Stoica, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, finanţatorul serviciilor medicale, nu a dorit să dea amănunte cu privire la o eventuală suplimentare de fonduri a spitalelor din judeţ.

Mai multe articole despre:
spitale datorii furnizori