MENIU

Spionul bulgar a decis să colaboreze cu autorităţile când şi-a dat seama că este urmărit

Foto: wordpress.com

Spionul Marinov Zikolov a decis să colaboreze cu autorităţile când şi-a dat seama că este urmărit, au declarat, pentru NewsIn, surse din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor şi Combatere a Terorismului (DIICOT).

Un alt motiv a fost, în acelaşi timp, şi de a primi o pedeapsă mai mică decât prevede legea pentru spionaj.

"De la sfârşitul lunii iunie 2008, a avut loc desistarea inculpatului în sensul că  a anunţat autorităţile competente ale statului român în materia ameninţărilor la adresa securităţii naţionale în legătură cu activitatea ilicită derulată contribuind prin acţiunile sale ulterioare la descoperirea şi tragerea la răspundere penală a infractorului vinovat de comiterea infracţiunii contra siguranţei statului", au mai spus aceleaşi surse.

Aceleaşi surse au precizat că nu deţin informaţii  privind calitatea de agent dublu al cetăţeanului bulgar Marinov Zikolov. 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism au dispus, pe 28 februarie, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea, pentru 24 de ore, a subofiţerului MApN Floricel Achim, pentru comiterea infracţiunii de trădare prin transmitere de secrete, şi pentru Marinov Zikolov, cetăţean bulgar, pentru comiterea infracţiunii de spionaj.

Mai multe articole despre:
spion spionaj colaborare bulgar trădare motiv