MENIU

Soţia lui Ilie Năstase a intrat în vizorul comisiei parlamentare de anchetă în cazul Elena Udrea

Amalia Năstase: Nu este un secret că s-a discutat cu mult înainte de evenimentul de la Paris
foto: NewsIN

Soţia tenismenului Ilie Năstase, Amalia, a intrat în vizorul comisiei parlamentare de anchetă în cazul Elena Udrea. În timpul audierilor de marţi, directorul cotidianului "Gardianul", Alecu Racoviceanu, a declarat că firma Amaliei Năstase, "Eventures", a întocmit o factură proformă pentru lansarea campaniei "Romania - Land of choice" la Paris "cu mult înainte" ca Ministerul Turismului să anunţe oficial evenimentul.

"Pentru mine rămâne un mister cum această firmă privată a soţiei unuia din protagoniştii videoclipurilor difuzate prin contractul Eurosport-CNN (n.r. Ilie Năstase) a ştiut cu mult timp înainte ce fel de eveniment vrea să organizeze Elena Udrea", a spus Racoviceanu la audieri.

Contactată telefonic de Realitatea TV, Amalia Năstase a confirmat că avea cunoştinţe despre acest eveniment şi că firma sa făcuse bugetul pentru eveniment înainte ca ministerul să întocmească un caiet de sarcini.

"Se ştia cu mult înainte de evenimentul al cărui caiet de sarcini a fost publicat pe 27 mai. Doamna Udrea pe 28 aprilie la conferinţa de presă a lansării campaniei a spus tuturor ziariştilor că ea are de gând să facă evenimente în mai multe capitale ale Europei asemănătoare cu cel de la Paris. Am fost la conferinţa de presă de pe 28 aprilie şi am auzit ce are de gând doamna ministru să facă şi am propus un buget. Faptul că s-a discutat de acest eveniment înainte de apariţia caietului de sarcini nu este niciun secret", a declarat Amalia Năstase în emisiunea Realitatea te priveşte, care a adăugat că "acest buget a fost prezentat înainte de caietul de sarcini".