MENIU

Sorin Roşca Stănescu: Aoleu şi vai de mine!

Foto: Ziua

S-a dezlănţuit urgia asupra mea. Şi a Ziarului ZIUA. În urma editorialului publicat ieri. Scriam că preşedintele Traian Băsescu şi primul-ministru Emil Boc vor aduce grave prejudicii României. Că politica lor legată de împrumutul FMI şi, în general, măsurile preconizate pentru combaterea efectelor crizei sunt lipsite de înţelepciunea şi curajul necesar pentru că această ţară să iasă în câştig. Mai mult chiar, vom pierde disproporţionat în raport cu partenerii europeni. Criticăm, cu acest prilej, şi Uniunea Europeană. Şi la fel de sceptic m-am manifestat şi în ceea ce priveşte politica monetară a Băncii Naţionale.

Am mai precizat că marele pierzant va fi, dincolo de cetăţean, PSD. Şi, nu în ultimul rând, am făcut o serie de consideraţii negative referitoare la bănci europene care au sucursale în România. Unele dintre aceste idei au văzut lumina tiparului chiar pe pagina întâi a ziarului. Iar ieri s-a dezlănţuit iadul.

Toţi cei enumeraţi mai sus s-au simţit grav lezaţi. Şi au solicitat imediat, în acelaşi spaşiu, în acelaşi format şi în aceeaşi întindere, dreptul la replică. Conducerea Ziarului ZIUA este obligată ca, cel tarziu până mâine, să confirme că le va publica dreptul la replică şi să-i informeze asupra datei la care o va face. Aşadar, pentru un amârat de editorial care a avut 4000 de semne, circa două pagini dactilografiate, Ziarul ZIUA este silit, în aceeaşi zi, să publice 42 de drepturi la replică, însumând 84 de pagini dactilo.
Mai multe articole despre:
Ziua drept la replică prejudicii criza financiară