MENIU

Sorin Cârţu: "Am obţinut un punct senzaţional, dacă pierdeam, intram la retrogradare"

Foto: NewsIn

Antrenorul echipei Pandurii, Sorin Cârţu, a declarat duminică, după remiza cu Farul (0-0), că elevii săi au obţinut un punct senzaţional, pentru că în cazul unui eşec ar fi ajuns în zona echipelor care luptă pentru evitarea retrogradării.

"Nu ne-a ieşit aşa cum am fi vrut. Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă şi în gură. Prima repriză a fost proastă, în a doua am jucat ceva mai binişor. Dacă am fi învins, am fi avut speranţe mari la locul 10. Aşa, ne va fi mult mai dificil, în ultima etapă, cu Oţelul. Dacă ne bătea Farul, am fi intrat la retrogradare, aşa că punctul ăsta e senzaţional", a declarat Sorin Cârţu după remiza cu Farul.

Cârţu şi-a criticat din nou jucătorii, pe care i-a acuzat că s-au crezut în vacanţă, şi a spus că unul dintre elevii săi nici măcar nu s-a prezentat la meci, fără a dezvălui însă numele acestuia. "Nu înţeleg de ce nu mai avem determinarea din perioada de criză şi foamea de puncte", a mai spus tehnicianul oltenilor.

Acesta a criticat şi prestaţia centralului Alexandru Tudor, pe care l-a acuzat că nu a acordat un penalty şi că i-a "văduvit echipa de 4 puncte în două meciuri".

Cârţu a bifat la Pandurii-Farul meciul cu numărul 400 pe banca unei echipe de Liga I, în timp ce Pandurii a jucat partida 130 în Liga I.

De partea cealaltă, secundul Farului, Sevastian Iovănescu, a anunţat că echipa constănţeană speră într-o decizie favorabilă a TAS, graţie căreia să se salveze de la retrogradare. "Ne-am pus speranţe că vom câştiga cele 3 puncte, însă a fost un scor echilibrat. Noi am jucat la rezultat, iar gazdele au fost în vacanţă. Cu punctul obţinut aici şi ce mai avem de luat de la TAS (n.r. Ivănescu speră va Farul să primească victoria în meciul cu Poli Iaşi, din tur când meciul nu s-a putut juca din cauză că nocturna s-a defectat), poate scăpăm de retrogradare. Sunt mulţumit şi cu acest punct. Etapa viitoare vom avea meci decisiv cu Gaz Metan Mediaş", a spus secundul echipei Farul.

Formaţia Pandurii Târgu Jiu a remizat, duminică, pe teren propriu, cu Farul, scor 0-0, şi şi-a asigurat şi matematic rămânerea în primul eşalon.