MENIU

Sorin Apostu, pentru Realitatea.NET: "Sper să fiu cel mai bun primar al Clujului, nu cel mai înalt!"

Foto: informatiacluj.ro

În afişele electorale care au împânzit Clujul înaintea alegerilor pentru postul de primar, Sorin Apostu îl privea de la înălţime pe premierul Emil Boc. Noul primar al Clujului are 1,87 metri, dar spune că nu aceasta este calitatea prin care îşi doreşte să iasă în evidenţă

Sorin Apostu a fost ales duminică succesor al lui Emil Boc în fotoliul de primar al Clujului. Apostu a intrat în politică în urmă cu opt ani şi a făcut progrese remarcabile. Dar cine este noul edil şef al municipiului Cluj-Napoca?

Apostu s-a născut la Focşani, are 41 de ani, împliniţi în 8 februarie, este căsătorit cu un avocat, Monica, şi are doi copii, Tudor, de 11 ani, şi Alexandra, de 8. Cei doi au aflat abia luni dimineaţă că tatăl lor a devenit primar."M-au felicitat şi au fost bucuroşi, atât cât pot înţelege la vârsta lor", a povestit noul primar, pentru Realitatea.NET.

Primarul provine dintr-o familie de preoţi ortodocşi, dar a decis să se rupă de tradiţie şi s-a făcut medic veterinar. El predă microbiologia şi managementul calităţii la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, ba chiar a publicat şi 12 cărţi ştiinţifice până acum.

Sorin Apostu spune că ideile care îl vor călăuzi de acum înainte sunt cele care l-au şi adus în funcţia de primar: "Nu pot promite ceva ce nu pot realiza. Le-am promis clujenilor începerea lucrărilor la o filarmonică nouă şi la un stadion modern, devierea traficului greu pe centuri ocolitoare şi pe un segment din Autostrada Transilvania, continuarea lucrărilor de asfaltare între blocuri şi extinderea iluminatului public, parkinguri în cartiere. Voi face tot ce pot să nu-i dezamăgesc pe clujeni", a spus primarul ales.

Apostu îi urmează lui Boc în fotoliul de la Primărie, dar cursa de urmărire se va opri aici. "Este o dorinţă a familiei mele. Pot să fac orice în cariera mea politică, dar să nu plec de la Cluj", a zâmbit edilul-şef, cel mai înalt pe care l-a avut municipiul transilvănean. "Aş vrea să fiu cel mai bun primar al Clujului, nu cel mai înalt", a subliniat politicianul de 1,87 metri.