MENIU

Sorana Cârstea e între primele opt la Los Angeles

Foto: NewsIn

Sportiva română a profitat de abandonul nemţoaicei Sabine Lisicki, la începutul setului doi. Următoarea adversară îi va fi Agnieszka Radwanska, poloneza căreia i-a luat doar un game în ultimele două confruntări.

Cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România, Sorana Cârstea (nr. 28 WTA), elimină favorită după favorită în turneul de tenis de la Los Angeles.

După ce o eliminase pe daneza Caroline Wozniacki, a opta jucătoare a lumii, în faza optimilor ea a trecut şi de nemţoaica Sabine Lisicki (nr. 22 mondial), însă după doar un set şi câteva minute. La scorul de 6-3, 1-0 pentru româncă, jucătoarea din Germania a abandonat, din cauza unor dureri la umărul drept. În consecinţă, bucureşteanca avansează în sferturi, unde sorţii i-au hărăzit încă o jucătoare mai bine cotată, pe poloneza Agnieszka Radwanska (nr. 13 WTA).

Cele două s-au mai întâlnit de trei ori până acum, în circuitul profesionist, o dată, în 2006, câştigând românca, în calificările de la Stockholm. Următoarele două întâlniri au fost câştigate însă categoric de Radwanska: 6-0, 6-0 în optimile de la Istanbul 2008 şi 6-0, 6-1 în primul tur, la Stanford, săptămâna trecută. Oricum, pentru performanţa de a fi atins sferturile, Sorana şi-a asigurat un cec în valoare de 14.825 dolari şi 120 de puncte WTA.