MENIU

Sora lui Fidel Castro, colaboratoare a CIA

Foto: cbsnews.com

Deşi nu a vorbit cu fraţii ei de mai bine de 40 de ani, Juanita Castro ar avea o grămadă de lucruri să le povestească acestora, de exemplu, cum a colaborat cu CIA, înainte de a părăsi definitiv Cuba, în 1964.

Juanita Castro a pretins că a colaborat cu CIA în cadrul unei emisiuni televizate americane, în ajunul publicării cărţii sale de memorii, "Fidel şi Raul, fraţii mei, istoria secretă", scrie ziarul francez Le Point.

Sora cea mai mică din familia Castro a spus că la început a susţinut revoluţia castristă din 1959, dar s-a răzgândit atunci când a văzut execuţiile opozanţilor ordonate de fratele său şi alunecarea insulei spre comunism. Ea a susţinut persoane persecutate de guvernul Castro, iar poziţia sa a devenit delicată, din cauza activităţilor împotriva regimului.

Juanita Castro a spus că atunci când a fost contactată de CIA pentru a colabora cu ei a fost şocată, dar ulterior a acceptat. Între 1961 şi 1964 ea şi-a riscat viaţa ajutându-şi compatrioţii, iar apoi a plecat în Statele Unite, de unde nu s-a mai întors. Ultima oară Juanita l-a văzut pe fratele ei Fidel în 1963, la moartea mamei lor, iar pe Raul în 1964, cu numai câteva zile înainte de a fugi în Statele Unite.

CIA nu a confirmat colaborarea cu Juanita Castro.

După aproape jumătate de secol de guvernare despotică, anul trecut Fidel Castro, 83 de ani, a cedat locul fratelui său Raul, în vârstă de 78 de ani.

 

 

Mai multe articole despre:
CIA Cuba Fidel Castro Raul Castro