MENIU

Silvio Berlusconi a decis să dea în judecată mai multe publicaţii din Italia şi alte trei ţări europene

Foto: RTV

Premierul italian, Silvio Berlusconi s-a supărat rău pe ziariştii străini care au scris despre presupusa sa relaţie cu o minoră. Avocatul lui Berlusconi a pregătit deja plângerile pentru defăimare, la adresa unor publicaţii din Franţa, Spania şi Marea Britanie.

Avocatul spune că premierul italian doreşte să-şi spele astfel numele, care a fost terfelit prin ziare. În multe cazuri, presa străină a fost chiar mai dură cu Berlusconi decât cea italiană, pentru că a prezentat drept realitate ceea ce jurnaliştii italieni au relatat doar ca supoziţii.

Berlusconi a cerut săptămâna aceasta despăgubiri de un milion de euro publicaţiei italiene, La Repubblica, pentru că ziarul i-a pus 10 întrebări legate de presupusa lui relaţie cu tânăra care acum are 18 ani. Premierul n-a răspuns interpelărilor, iar un jurnalist a spus că este pentru prima dată în istoria democraţiei când un politician dă un ziar în judecată pentru că i-a pus nişte întrebări.

Soţia lui Berlusconi, Veronica Lari, a decis să divorţeze, după ce a aflat că premierul i-a dăruit fetei un colier de 10.000 de euro.