MENIU

ShortsUP: scurmetrajele prind viaţă la MNAC

Foto: REALITATEA.NET

ShortsUP lansează, pe 30 octombrie, de la ora 20.00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din cadrul Palatului Parlamentului, un nou tip de experienţă cinematografică urbană prin care scurtmetrajele prind viaţă. Selecţia de filme scurte ShortsUP va include, în fiecare lună, producţii premiate, de dată recentă, dar şi filme de arhivă, mai puţin cunoscute, ale marilor regizori ai lumii.

Primul eveniment va include toate filmele scurte din seria Amintiri din Epoca de Aur (1 si 2) ale unuia dintre cei mai apreciaţi regizori români: Cristian Mungiu.

Regizorul Cristian Mungiu le va împărtăşi celor prezenţi o parte dintre "amintirile" personale din anii 80 care n-au fost cuprinse în filme. La eveniment vor fi prezenţi şi o parte dintre actorii din distribuţie.

Toţi participanţii vor fi invitaţi să participe activ şi la afterparty-ul cu SEB, care va face totul pentru "reconstrucţia" bairamurilor de odinioară.

Campania de "muncă agricolă" pe hituri disco "recuperate, recondiţionate şi refolosite" începe imediat după filme. Nu vor lipsi fursecurile după reţete de Sanda Marin şi nici şotronul cel din zilele copilăriei, la care organizatorii preconizează că se va forma o coada "de epocă".

Biletele pentru evenimentul de vineri, ora 20.00, sunt disponibile pe www.eventim.ro sau direct  la intrare, în seara evenimentului, în zona B3 de la Palatul Parlamentului/ MNAC. Preţul unui bilet este de 25 RON şi oferă acces la programul întregului eveniment.

ShortsUp îşi propune să devină cel mai dinamic mediu de expunere pentru scurtmetraje prin crearea de evenimente lunare, destinate marelui public. Misiunea ShortsUP va fi aceea de a creşte vizibilitatea scurtmetrajelor şi, pe termen lung, valoarea acestora.