MENIU

Share Dimension şi Microsoft România au prezentat la RoNewMedia Desktop TV

Foto: REALITATEA.NET

Share Dimension şi Microsoft România au prezentat la RoNewMedia Desktop TV, o aplicaţie care depăşeşte barierele de interacţiune dintre om şi calculator.

O versiune specială a Desktop TV, cea mai recentă invenţie digitală, dezvoltată de Share Dimension pentru F5, a rulat în avanpremieră pe Microsoft Surface, marţi, 16 iunie, în cadrul evenimentului RoNewMedia 3.0.

"Microsoft Surface reprezintă o revoluţie în domeniul tehnologiei. Suntem foarte mândri de oportunitatea de a lucra împreună cu F5 Realitatea-Caţavencu şi Microsoft România la o asemenea demonstraţie şi de a prezenta Desktop TV în cadrul conferinţei RoNewMedia 3.0. Share Dimension investeşte permanent în tehnologii inovatoare, cum este cea pentru Microsoft Surface, întrucât credem cu tărie în beneficiul adus de acestea clienţilor noştri", declară Claudiu Tănăsescu, general manager Share Dimension.

"Pe lângă dezvoltarea strategică a Realitatea-Caţavencu în online, F5 este şi o companie de tehnologie care investeşte în inovaţie şi trend-setting. Am fost printre primii care am testat şi lansat tehnologii e-paper în proiectul eCaţavencu, primii care am lansat site-uri mobi, versiuni speciale pentru telefonul mobil, şi acum dorim sa fim primii care investighează trecerea internetului spre televiziune, prin noua aplicaţie Desktop TV care va fi lansată pentru utilizatori odată cu portalul MONEY.ro şi, ulterior, cu noua versiune REALITATEA.NET, care este în pregătire", spune Dragoş Stanca, managing director F5 Realitatea-Caţavencu.

"Tehnologia îi aduce aproape pe oameni şi ne bucură că Microsoft este un partener al F5 şi Share Dimension în această premieră pentru România. Bucuria este cu atât mai mare, cu cât cele două companii participă în BizSpark, programul pentru startup-uri lansat în noiembrie 2008 cu scopul de a sprijini şi evidenţia realizările antreprenorilor în software. Cu acest parteneriat şi Desktop TV, o intenţie devenită realitate, va avea impact asupra milioane de români", afirmă Todi Pruteanu, platform strategy manager Microsoft România.

Varianta demo a Desktop TV a adus live, în timpul evenimentului, ştirile de ultimă oră şi programele difuzate de Realitatea TV şi Money Channel pe Microsoft Surface – o masă-computer care permite interacţiunea simultană, prin gesturi şi atingeri, între mai mulţi utilizatori şi conţinutul digital.

Astfel, cei prezenţi la RoNewMedia 3.0 au avut ocazia de a relaţiona cu programele afişate pe Microsoft Surface prin intermediul mâinilor şi a unor obiecte.

Ediţia RoNewMedia din acest an, la care au participat 28 de specialişti din ţară şi de peste hotare, a adus în prim plan dezbateri şi prezentări referitoare la ultima generaţie de instrumente digitale şi noile oportunităţi de  monetizare.

Versiunea demo a DesktopTV a fost realizată special pentru F5 de Share Dimension, o companie româno-olandeză axată pe dezvoltarea de aplicaţii multimedia şi internet, cu misiunea de a ajuta companiile să îşi extindă afacerile şi cota de piaţă prin intermediul internetului.

Microsoft Surface este una dintre cele mai noi tehnologii dezvoltate de Microsoft care transformă interacţiunea utilizatorilor cu conţinutul digital prin atingeri şi gesturi.

F5 este compania new media a grupului Realitatea-Caţavencu şi asigură dezvoltarea strategică a trustului în online, atât pe zona de web development, cât şi online publishing, servicii web şi e-commerce.