MENIU

Senegalezul El Hadji Diouf este anchetat pentru rasism

Foto: AP

Jucătorul lui Blackburn i-a strigat "F**k off white boy!" unui copil de mingi de pe Goodison Park, enervat că puştiul i-a retrimis prea târziu balonul.

Acuzaţiile de rasism funcţionează şi în sens invers faţă de cel uzual, în care persoanele de culoare sunt jignite de cele albe. Internaţionalul senegalez al lui Blackburn Rovers, El Hadji Diouf, face obiectul unei anchete a poliţiei, după ce în partida jucată duminică la Everton (0-3), l-a jignit pe unul dintre copiii de mingi.

Supărat că acesta nu i-a aruncat mingea suficient de repede, Diouf i s-a adresat nervos: "F**k off white boy!", iar imediat după joc el a fost interpelat de poliţie. "Poliţia din Merseyside investighează afirmaţiile unui bărbat de 28 de ani, care a folosit un limbaj rasist în meciul cu Everton, din 20 septmebrie, de pe Goodison Park", a declarat un purtător de cuvânt. Diouf, la rândul său, a fost victima abuzurilor verbale ale fanilor lui Everton, după respectivul incident.

Nu este prima oară când Diouf are probleme de comportament, în 2003, pe când juca pentru FC Liverpool, el fiind suspendat două meciuri din cauză că i-a scuipat pe fanii lui Celtic, într-o partidă din sferturile Cupei UEFA. De asemenea, fostul Fotbalist African al Anului a fost suspendat trei partide internaţionale în 2004, fiind găsit vinovat de comportament violent în timpul sfertului cu Tunisia, din Cupa Africii pe Naţiuni, iar în acelaşi an, când juca pentru Bolton, l-a scuipat în faţă pe căpitanul lui Portsmouth, Arjan de Zeeuw, şi a fost amendat de propriul club cu salariul pe două săptămâni.