MENIU

Senatorii PD-L au votat în unanimitate pentru ruperea protocolului cu PSD

Foto: pdlarad.ro

Senatori PD-L au votat în favoarea ruperii parteneriatului cu PSD. Declaraţia a fost făcută de liderul democrat-liberalilor din Senat, Traian Igaş, acesta afirmând că marţi va informa şi conducerea partidului. Deputaţii democrat-liberali nu au luat încă o decizie în acest sens, a spus Mircea Toader, care a completat că PD-L trebuie să ţină cont de criză.

Traian Igaş a declarat luni că votul dat săptămâna trecută de senatorii PD-L, în sensul ruperii protocolului cu social-democraţii, este expresia nemulţumirilor acumulate de democrat-liberali în teritoriu şi că "în rândul membrilor PD-L, s-a ajuns la saturaţie".

"Voi transmite mâine (marţi - n.red.), în şedinţa Biroului Permanent, votul dat se senatori. Săptămâna trecută, la şedinţa de grup, a fost o trecere în revistă a relaţiei cu PSD din teritoriu. Mulţi senatori au fost nemulţumiţi de această colaborare cu PSD, motiv pentru care s-a votat în unanimitate în favoarea ruperii protocolului. Nu se justifică această coaliţie, în condiţiile în care PSD este partener cu noi la guvernare şi cu PNL în opoziţie", a spus liderul senatorilor PD-L. Igaş a adăugat că în rândul membrilor PD-L "s-a ajuns la saturaţie".

"Nu se poate continua aşa. Fie PSD îşi pune cenuşă în cap şi recunoaşte că a greşit, fie nu mai continuăm, aşa nu se mai poate", a conchis Igaş. 

Pe de altă parte, liderul deputaţilor PD-L, Mircea Toader, a precizat că grupul democrat-liberalilor din Cameră nu va da un vot în privinţa relaţiei cu PSD, apreciind că aceasta trebuie analizată punctual de către filiale şi că orice decizie a PD-L trebuie să ţină cont de necesitatea traversării crizei economice.

"Nu am luat în discuţie la grupul parlamentar relaţia cu PSD şi nu am votat, pentru că nu a fost pe ordinea de zi la şedinţa de grup. Colegii senatorii au părerea lor, eu consider că o asemenea decizie trebuie luată la nivelul organizaţiilor şi că este necesară o analiză punctuală în filiale şi la Guvern. Rezultatele analizelor din teritoriu le vom discuta marţi în şedinţa Biroului Permanent al partidului", a arătat liderul deputaţilor PD-L, adăugând că "toate deciziile trebuie subordonate ideii de menţinere a condiţiilor de a trece peste criză".

Filialele PD- sunt consultate în legătură cu relaţia cu PSD şi continuarea colaborării cu social-democraţii, analiza lor urmând să fie transmisă la conducerea centrală.

Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga le-a adresat o scrisoare preşedinţilor de organizaţii judeţene ale partidului prin care li se solicită să convoace Birourile Permanente judeţene pentru a se pronunţa asupra funcţionării coaliţiei la nivelul judeţului şi să facă aprecieri referitoare la oportunitatea menţinerii parteneriatului cu PSD la guvernare.