MENIU

Semifinala Clijsters - Serena a US Open, decisă de un arbitru de linie

Foto: AP

Lupta pentru trofeu se dă în acest an între Kim Clijsters şi Caroline Wozniacki, însă în semifinale Serena Williams a fost descalificată din cauza comportamentului neadecvat faţă de un arbitru de linie.

Finală exclusiv europeană în secţiunea feminină a ediţiei din acest an a US Open, trofeul urmând să şi-l dispute, duminică noapte, belgianca Kim Clijsters, revenită în circuit după o pauză de doi ani, şi daneza Caroline Wozniacki, aflată la cea mai importantă performanţă a carierei.

Dacă victoria lui Wozniacki asupra Yaninei Wickmayer a fost fără dublii, 6-3, 6-3, meciul lui Clijsters cu Serena Williams a fost decis în mod practic de către o arbitră de linie. Americanca, învingătoare la US Open în 1998, 2002 şi 2008, era condusă cu 4-6, 5-6 şi era la serviciu, când a fost semnalizată de arbitru cu greşeală de picior. Ea s-a înfuriat foarte tare şi a început să ţipe la cea care a semnalat eroarea, îndreptându-se ameninţător spre ea. Apoi a servit, a pierdut punctul, scorul s-a făcut 15-40, după care arbitrul de scaun a chemat arbitrul de linie, pentru a afla ce i-a spus Serena.

Imediat a decis să o penalizeze cu un punct pe americancă, pentru comportament neadecvat, astfel că meciul s-a încheiat brusc. Dealtfel, Clijsters a rămas multă vreme confuză şi a trebuit să i se explice pe îndelete de ce nu mai are rost să continue partida. "Acest lucru este incredibil, sunt încă în stare de şoc. Eram foarte concentrată la joc, pentru a câştiga partida", a spus Clijsters, câştigătoare a US Open în 2005. Pe de altă parte, foarte nervoasă, Serena a continuat: "La turneul de anul viitor voi sta doi paşi în spatele liniei". Reluările de televiziune au relevat că arbitrul s-a înşelat când a semnalat eroarea deţinătoarei titlului.